Storvreta satte sig i bussen för färd söderut redan på fredagen eftersom starttiden för bortamatchen mot Höllviken är redan 14.00 under lördagen. Med i bussen fanns alltså inte Robin Nilsberth som klev av med en lättare skada i 8–0-segern mot Helsingborg senast .

– Vi vill inte riskera något. Risken finns att det blir värre om han spelar, säger tränaren Andreas Harnesk.

En annan VM-back, Rasmus Sundstedt, vilade hela den matchen då han likt Nilsberth hade känning av en underkroppsskada. Sundstedt kan komma till spel mot Höllviken. För Jacob Glas är det värre.

– Vi hoppas att han är tillbaka kring nyår. Det finns osäkerhet om menisken men det är inget korsband i alla fall, säger Harnesk.

Storvreta har visat upp en mycket bra form på sistone och är givetvis stora favoriter mot bottenlaget Höllviken, som dock har poängligaledaren Johannes Wilhelmsson i laget.

– De är bra. De tog poäng av Falun nyligen och förlorade bara med uddamålet mot Dalen. Jag räknar med en tuff match och tror att det blir hårt, säger Storvretatränaren.

Kommer ni ha någon specialbevakning på Wilhelmsson?

– Nä. Vi kör våran scoutingrapport och kommer prata mer om att stänga vissa ytor och att styra spelet på ett visst sätt. Det blir ingen punktmarkering.

Detta är sista superligaomgången inför ett nästan månadslångt VM-uppehåll och Storvreta vill få med sig en god känsla när man går in matchledigheten.