– Egentligen var vi inte bra mot Falun heller, men segern gav jättemycket, en energiboost. Vi krigade hela vägen, säger lagkaptenen och landslagsspelaren Mattias Samuelsson.

Att Storvreta inte har presterat på topp har sina förklaringar.

För många av spelarna har spelschemat varit väldigt tungt med VM-turnering i Tjeckien, Champions cup i Gävle och så seriematcher på det.

Mattias Samuelsson konstaterar att det har varit tungt:

– Man går ner sig mentalt, det är den biten som är jobbigast. Många av oss är rejält sårade och slitna, säger Storvretabacken.

Därför var segern mot rivalen Falun viktig – och kanske ännu viktigare att 2–5 och 5–7 blev kvittering och seger i förlängningen. Dessutom var segern viktig med tanke på tabellen. Att vinna grundserien skulle vara en fjäder i hatten.

– Man kan vinna SM-guld på många olika sätt. Men visst, det skulle vara kul att vinna serien, men det viktigaste är att bli sämst tvåa och få hemmaplansfördel i slutspelet, säger Mattias Samuelsson.

Nu får seriesegraren välja motståndare i kvartsfinalen – och Sirius kan bli ett av slutspelslagen.

– Då skulle vi absolut välja Sirius. Derby i kvartsfinalen, det skulle vara kul. Och inga långa resor till matcherna, säger Samuelsson.

Storvreta ställs mot Dalen på söndagseftermiddagen. När lagen möttes i Uppsala i seriepremiären blev det 6–10. Dalen krossade nästan allt motstånd i höstas och ledde serien länge.

– Vi har haft många tuffa matcher mot Dalen och har stor respekt för dem. Nu brukar Dalen alltid börja serien bra men ändå sluta åtta eller nia när det är slut, säger Samuelsson.