"Vi blir mer kompletta som lag"

Malica Monk är spelklar och redo för debut i Uppsala Basket. "Hon kommer att bidra med mycket", säger coachen Mady Mahdy.

Uppsala Baskets coach Mady Mahdy ser framemot lördagens tuffa hemmamatch mot Telge.

Uppsala Baskets coach Mady Mahdy ser framemot lördagens tuffa hemmamatch mot Telge.

Foto: Pontus Stark/arkiv

Basket2019-10-18 14:06

Förlust i premiären mot Alvik, men nära både hemma mot Norrköping Dolphins och borta mot Eos. Är det fjärde gången gillt när Telge gästar SEB Usif Arena under lördagen?

Läget har dessutom förbättras av att Uppsalas nya amerikanska guard Malica Monk, som hämtats in direkt från college i USA, är spelklar och redo för debut.

– Det ser bra ut nu, vi blir mer kompletta som lag än tidigare och det ska bli kul att se vad vi kan göra mot ett lag som Telge, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Telge är ett topptippat lag och inför matchen mot Uppsala har de dessutom förstärkt med en tredje amerikanska. Tayler Mingo är tillbaka i Södertälje, spelare som snittade hela 23,8 poäng per match för Telge säsongen 2017/18.

– Telge är ett jättebra lag och det blir en riktigt tuff match för oss. Det är viktigt att vi spelar ihop som ett lag, säger Mady Mahdy.

Malica Monk har gjort fyra träningar med sitt nya lag och den 165 centimeter långa och explosiva guarden ger Uppsala en dimension i lagets offensiv som har saknats.

– Tempot har varit snäppet bättre den här veckan och nya amerikanskan har en väldig fart. Hon kommer att bidra med mycket och framför allt med fart framåt. Hon har ett högre tempo i sig och blir en viktig faktor för oss, säger Mady Mahdy.

En spelare som fortsatt saknas är Agnes Nordström, vars comeback är en månad bort. Uppsalas stjärna inledde en sexveckorsrehabilitering för två veckor sedan.

Matchdags

Uppsala Basket–Telge

Svenska basketligan dam

SEB Usif Arena, 15.00

Karta: Seb Usif Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!