Beskedet att Josh Wicks stängs av efter att man funnit spår av kokain i hans urin skakade om hela fotbollssverige. Målvaktens karriär ser nu ut att vara över och rent sportsligt är det ett hårt slag för Sirius.

– Vi tycker att det är en av allsvenskans bästa som vi nu inte kommer att kunna använda. Vi har satsat resurser på honom för att få honom i så bra form som möjligt för att leverera. Det är klart att det blir ett hål att bli av med en av lagets bästa och bärande spelare, säger Siriustränaren Kim Bergstrand.

Wicks ströks ur Sirius matchtrupp mot Häcken efter att spelaren fått beskedet om det positiva a-provet samma dag. Då vaktade istället målvaktstränaren Karim Fegrouche målet och höll nollan. Utöver det har klubben Gustav Nyberg och talangen Oskar Nilsson som kan hoppa in.

– Det är dem tre vi kommer att förlita oss på den närmsta tiden. Det har gått mindre än 24 timmar sedan vi fick beskedet.Nu får vi se vad vi kan göra. De enda spelarna man kan ta in är ju de utan kontrakt som har blivit över när fönstret stängde. Vi har inte hunnit särskilt långt i den processen.

Sirius har för övrigt målvakten Lukas Jonsson på lån i Mjørndalen i den norska andraligan. När det gäller huruvida han kan kallas hem eller inte var beskedet glasklart från Kim Bergstrands sida.

– Nej.

Reglerna ska heller inte tillåta att klubben plockar in en ny burväktare på lån.