Nej, det var inte mycket som talade för Västervik inför SM-kvartsfinalreturen mot Indianerna. Dels 40–50-underläget från det första mötet – och dels var båda stjärnorna Nicki Pedersen och Jack Holder borta med skador. Som om inte det vore nog försvann Anton Karlsson i det femte heatet efter att ha kraschat och enligt Västerviks Tidning tvingats föras till sjukhus.

Men trots bara fem förare att tillgå lyckades alltså Västervik närmast sensationellt vända. Efter 4–2 i det näst sista heatet avgjordes allt i matchens sista heat, och där knep Peter Ljung och Krzysztof Buczkowski andra- respektive tredjeplatsen som gav 3–3, seger med 51–39 och avancemang med totalt 91–89.

I semifinalen väntar nu Dackarna, som i kraft av seriesegrare gick direkt till semifinal och fick välja motståndare.

Det blir inte enkelt, men vi ser fram emot det här. Det var ett par olika ingredienser till varför vi valde dem. Det kommer att bli två spektakulära matcher, säger Dackelagledaren Peter Karlsson, till Vimmerby Tidning.

I den andra semifinalen ställs grundserietvåan Vetlanda mot regerande svenska mästaren Smederna, som i sin tur höll undan för sitt tiopoängsförsprång från den första kvartsfinalen mot Lejonen.