– Jag fick beskedet av Dalkurd under dagen. Det var precis det besked ni fick genom pressmeddelandet, säger Josefine Åhrman, avdelningschef idrott och fritid i Uppsala kommun.

Dalkurds krav är att få träningstillgång till Lötens IP och en hemvist när nya Studenternas står klar 2020.

– Utifrån det besked de har lämnat i dag får vi sätta oss ned med föreningen. De har ju tidigare skickat in vissa krav och önskemål som det har haft. Vi har därefter träffat föreningen en gång efter det, där vi har meddelat dem vilka förutsättningar vi har i Uppsala i dag, säger Josefine Åhrman.

– Utifrån det ska vi ta vidare dialogen och prata vidare hur vi skulle kunna möjliggöra någon form av träningsanläggning för Dalkurd.

Dalkurds förstaval, Lötens IP, är dock inte Uppsala kommuns förstaval.

– Löten är en väldigt utsatt träningsanläggning i dag med både damlag och herrlag som spelar på elitnivå, så vi ser inte Löten som en optimal träningsanläggning. Vi tittar på andra möjligheter, säger Josefine Åhrman.

Österängens IP i centrala Uppsala är en sådan.

– Österängen är den anläggning vi har minst beläggning på dagtid. Vi har amerikansk fotboll (Uppsala 86ers), men dagtid är den ganska tom. Det är den anläggning som vi ser som en möjlig anläggning för Dalkurd.

Österängen saknar dock faciliteter värdig en träningsanläggning.

– Vi har inga omklädningsrum, vi har inga sådana faciliteter alls i dagsläget och det är något vi får föra en dialog med Dalkurd om, säger Josefine Åhrman, som inte kan lämna några klarare besked om hur Dalkurds leverne kommer att se ut i Uppsala.

– Det är först nu vi kan sätta oss med Dalkurd och titta på vilka behov de har och vilka anläggningar som kan möjliggöra träning för dem.

Spel på Studenternas har aldrig varit aktuellt och är det inte heller i dag.

– Inte under ombyggnation, säger Josefine Åhrman.