Mot Höllviken tidigare i veckan lyckades Storvreta vinna med bara tolv utespelare. Mitt i den matchen försvann Micke Jansson på grund av fotskada (blir borta alltifrån två till sex veckor). Mot Kalmarsund kom visserligen Fredrik Lindholm och Rasmus Sundstedt tillbaka från sjukdom men då saknades i stället Alexander Rudd. Detta efter att även han fått en smäll i Höllviken-matchen.

Andra utespelare som för tillfället saknas är Valdemar Ahlroth, Filip Stenmark, Niklas Winroth och Jesper Berggren plus de långtidsskadade Jacob Glas och Nicklas Paulsson. När Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson intervjuades i tv efter matchen sade han:

– Jag är stolt över de som är här, men besviken på de som inte är det.

Han bjöd visserligen på ett flin samtidigt men klart är att serieledarna just nu får slita hårt på väldigt få spelare. Tränaren Andreas Harnesk låter irriterad när skadorna förs på tal.

– Det är såklart skitjobbigt att vara skadad men man måste vara noggrann och ta hand om sig. Vi måste vara mästare på planen och utanför. Det handlar om att sova, äta, ta behandlingar ... ta hand om kroppen, säger han.

Till Växjö hemma i nästa omgång hoppas han att Niklas Winroth ska kunna vara frisk för spel. Och eventuellt även Jesper Berggren.

Mot slutspelsjagande Kalmarsund klarade sig laget ypperligt med de få spelarna man hade att tillgå. Viktor Klintsten var bra i målet och framåt visades det upp en imponerande effektivitet. Tre av åtta skott på mål i den första perioden satt i nätet. Samma sak i den andra.

– Vi spelade smart och fick in bollarna, säger Harnesk.

När Simon Götz gjorde 1–4 byttes hemmalagets målvakt Carl Bending-Sörling ut. Jan Binder kom in och fick släppa in bollen redan efter en och en halv minut. När Jimmie Pettersson satte 1–6 efter 29 minuters spel tog Kalmarsund timeout. Storvreta var aldrig hotat i den här matchen.

– Under förutsättningarna gör vi det ganska bra, säger Harnesk som fortsätter:

– En eloge till alla som spelar i laget. Vi får kasta om hela tiden ändå gör vi det bra. Spelarna gillar läget, köttar och ställer krav på varandra.