Ragnarssons tränarkollega Martin Gudmnudsson kunde konstatera att Almtuna gjorde sina bästa 60 minuter i kvalserien.

– Om vi jobbar efter den idé vi har så ska det väldigt mycket till om lagen i den här serien ska rå på oss, säger Gudmundsson, som fick se sitt lag dominera isen under åtminstone 55 minuter.

Det var i början som Tranås hade en del puck, några bra anfall och ett par halvhyggliga chanser. Målvakten Oscar Fröberg fick bra hjälp av backarna den här gången och var nära att hålla nollan.

Men hur kan det svänga så snabbt för Almtuna?

Från den tafatta insatsen mot Kristianstad i lördags till den här utklassningen, för utklassning var precis vad det handlade om.

– Jaa du, vad ska jag säga? Det är det här som är en del av idrotten och som är så fascinerande. Vi hade ett samtal i måndags där vi påpekade det stora allvaret, säger Gudmundsson.

Det var bland annat det samtalet som Ragnarsson hänvisade till. Men frågan är vad som sades under mötet? Lucas Sandström bara ler när vi ber honom att berätta, och Ragnarsson själv, han ler ännu mer och säger sedan: Vad vi sade? Att vi skulle spela så här!

Nu väntar Hudiksvall på hemmaplan på fredag. Hybris då eller fortsatt stor respekt för motståndarna? Det återstår att se.