Utredningen om innebandypojken läggs ned

Åklagaren har beslutat lägga ned utredningen om pappan som påståtts lämnat sin innebandyspelande son på Fyrishov 7 januari och sagt att han kunde gå hem till Stockholmsområdet för att han hade spelat dåligt.

18 januari 2012 09:19

Enligt kammaråklagare  Lena Jansson finns det inte inte längre någon anledning att anta att brott som faller under allmänt åtal begåtts. Enligt utredningen övergavs inte pojken av sin pappa vid Fyrishov, även om den Uppsalatränare som var i kontakt med pojken hade uppfattat det så. Pappan fanns i närheten och åkte hem tillsammans med sin son.

Det som hände var enligt utredningen följande:  Pojken hade deltagit i en innebandymatch på Fyrishov. När hans lag var på väg att förlora blev han ledsen och arg och lämnade planen och hallen i  matchkläderna. Pappan letade  upp honom och bad honom byta om för att åka hem. Pojken var då fortfarande arg och vägrade. Pappan sa då att han skulle åka och gick till bilen men pojken sprang i väg åt ett annat håll.  Pappan hade aldrig för avsikt att lämna  pojken utan ville låta honom lugna sig och bad en tränare att hålla uppsikt över honom  medan han själv packade bilen på baksidan av Fyrishov. Pojken visste inte var pappan parkerat bilen och ställde sig därför för att vänta på framsidan av Fyrishov. När han inte fick syn på pappan blev han ledsen och trodde att pappan hade åkt ifrån honom.

I det läget kom Uppsalatränaren Conny Eriksson och pratade med pojken och strax därefter kom den tränare som blivit ombedd att hålla koll på pojken. Denne tog  med sig pojken i sin bil och körde honom till baksidan där pappan befann sig. Pojken åkte hem med sin pappa.

I media har det rapporterats om att Conny Eriksson pratat med pappan i telefon. Det är oklart om detta har utretts men åklagaren menar att det saknar betydelse för utredningen eftersom det är pappans agerande mot pojken som ligger till grund för bedömningen. Det har även förekommit uppgifter om att det kan ha skett en förväxling av två olika pojkar som Conny Eriksson  varit i kontakt med. Polisen bedömer det dock som uteslutet att en förväxling har skett. Den pojke Conny Eriksson  pratat om i media är den pojke som är hörd under förundersökningen.

Åklagarens slutsats är  att pojken inte har utsatts för ett ofredande och inte heller för något annat brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!