Tvillingbröderna Jacob och Marcus Ejerblad lämnade Sunnersta för spel med Elfsborg 2015 efter att bland annat ha provtränat med Manchester City. Efter tre år i Borås så har Jacob nu bestämt sig för att lämna föreningen.

– Det är väl inget mer än att jag vill testa något nytt nu. Det har känts som jag är sugen på något nytt rent utvecklingsmässigt, det är ett beslut som har vuxit fram det senaste halvåret, säger Jacob Ejerblad.

Vad händer nu?

– Det är inget som är klart så det är svårt att säga. Jag är öppen för det mesta, men vill så klart spela i ett bra lag med bra spelare, säger Jacob Ejerblad.

Hur var tiden i Borås?

– Det har varit fantastiskt roligt och jag har många fina minnen som när vi vann Gothia Cup till exempel. Sedan har jag vunnit U19-guld och även förlorat en final i U17 också så det har varit en utvecklande tid. Jag vill framför allt lyfta fram Tobias Linderoth som har betytt mycket, säger 19-åringen.

Vad gäller tvillingbrorsan Marcus så talar det mesta för att han blir kvar i Borås.

– Det är väl så att jag inte har bestämt mig till hundra procent, men som det ser ut nu så är det större chans att jag är kvar i Elfsborg året ut, säger Marcus Ejerblad.

Hur blir det då att klara sig utan brorsan?

– Det är klart att det har hjälpt extremt mycket att han har varit nere med mig nu i tre år, men det ska gå bra. Han har dock kört runt mig nu i ett halvår så det blir lite tufft, jag får kanske se till att skaffa körkort, säger Marcus Ejerblad.