Uppsalas hopp i allsvenska jakten: BP

Samtidigt som Umeå blev klart för allsvenskan på Löten försämrades Uppsalas läge. Nu får man sätta hoppet till BP för att drömmen ska leva vidare.

Agnes Nyberg i duell med Fanny Hjelm Rönnlund.

Agnes Nyberg i duell med Fanny Hjelm Rönnlund.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-10-12 15:58

”Umeå var bättre än vad vi var i dag”, sa tränaren Jonas Valfridsson till sina spelare efter slutsignalen. 2–0-resultatet innebar Uppsalas andra raka förlust och att man inte längre har den allsvenska platsen i sina egna händer. Någon timme senare hade nämligen Hammarby besegrat AIK vilket i sin tur betydde att Umeå gick upp i allsvenskan. Segern innebar också att Hammarby drar ifrån Uppsala och ligger fyra poäng före laget med två matcher kvar att spela.

– Våra chanser är väl sämre än tidigare, men det finns fortfarande chans och vi ska göra allt i vår makt för att vinna de två sista matcherna så får vi se hur långt det räcker, säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg. 

Hur ser du på ert läge nu?

– Jag vet inte, det är inget som jag har tänkt på. Jag är bara sur för att vi inte gjorde det vi skulle göra i dag. 

För att hoppet ska leva för Uppsala in i den sista omgången måste man själva besegra Mallbacken hemma nästa lördag på Löten. Samtidigt möter Hammarby BP i ett nytt Stockholmsderby där BP, som inte har något att spela för, måste ta poäng av Hammarby. Ett sådant scenario gör att Uppsala då ligger antingen ett eller två poäng bakom Hammarby inför sista omgången då lagen möts i Stockholm. 

– Man får sura nu, återhämta sig i morgon för att kunna göra en väldigt bra match mot Mallbacken. Sedan får vi ta det därifrån, säger Nyberg.

Matchen mot Umeå var tuff för Uppsala. Redan efter tio minuter tog det nyblivna allsvenska laget ledningen och Uppsala hade svårt att skapa chanser. I stället blev det irriterat och när man sedan tryckte på för en kvittering kunde tidigare Guskspelaren Fanny Hjelm Rönnlund sätta spiken i kistan.

– Det känns väldigt surt just nu, jag hade hoppats att vi skulle stå som segrare i den här matchen. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra arbetsinsats, men vi var för slarviga. Umeå var bättre än vi var i dag och det suger, säger Nyberg. 

Umeå är klara för allsvenskan, hur bra var de?

– Umeå är bra. De hade mycket boll, men det var matchbilden vi ville ha eftersom de har så många i sin speluppbyggnad. De var tuffa i närkamperna och i straffområdet. Vi måste steppa upp i de två sista matcherna nu för att ha chansen att gå upp.

Matchfakta

Uppsala–Umeå 0–2

Målen: 0–1 Sanna Kullberg, 0–2 Fanny Hjelm Rönnlund. 

Publik: 517  

Umeå jublar - och är klart för allsvenskan.
Umeå jublar - och är klart för allsvenskan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!