Uppsalaprofiler kommenterar SM

I mars går ungdoms-SM i friidrott av stapeln i Ifu Arena. Svensk Friidrotts egna webb-TV-kanal sänder live och kommenteras av två Uppsalaprofiler.

22 februari 2017 11:21

Det handlar om Upsala IF:s Erik Hagberg och Ida Ekroth och de två friidrottsprofilerna ser fram emot att debutera som kommentatorer på Friidrottskanalen.

– Jag tycker det ska bli jättekul att testa på att vara kommentator. Det ska bli speciellt kul i och med att IUSM går i Uppsala i vår nya fina hall, säger 400- och 800 meters-sprintern Ida Ekroth i ett pressmeddelande.

Landslagssprintern Erik Hagberg ska även han kommentera för första gången.

– Som kommentator ser jag mest fram emot duellerna som kommer att ske under mästerskapet. Utöver det så håller jag förstås lite extra på mina klubbkompisar från Upsala IF som får köra ett SM på hemmaplan. Jag längtar redan efter att själv få springa ett svenskt mästerskap i vår arena i Uppsala, säger Erik Hagberg i ett pressmeddelande.

Det är första gången Svensk Friidrott sänder ett inomhusmästerskap för ungdomar. Evenemanget är ett av vinterns absolut största nationella mästerskap där pojkar och flickor 15-16 år ska göra upp om medaljerna.

– Det finns ett stort intresse för friidrott i Sverige, och genom den här satsningen möjliggör vi för fler att se nästa generations friidrottsstjärnor. Vi vet att det ofta är mycket släkt och vänner till de aktiva som är intresserade av att följa en SM-tävling, och för första gången får alla nu en chans att se tävlingen live, oavsett var man befinner sig, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson i ett pressmeddelande.

Sändningen på friidrottskanalen.se startar 10.00 lördagen den 4 mars och 09.00 söndagen den 5 mars. En hel dags sändning kostar 49 kronor och två dagar 69 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Nilsson