Uppsala tänker inte på allsvenskan

Uppsala har den allsvenska platsen i egna händer med fem omgångar kvar. Laget gör dock allt för att tona ned alla former av förväntningar på sig själva.

Uppsala ångar på mot allsvenskan.

Uppsala ångar på mot allsvenskan.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-09-22 08:00

Uppsala har gått som tåget under hösten och ligger trea i elitettan på grund av sämre målskillnad än Hammarby precis ovanför. Man har därmed allt i egna händer inför de sista fem matcherna där man möter Hammarby i den allra sista omgången. Något hett snack om allsvenskan är det dock inte i omklädningsrummet.

– Det är inte så mycket prat om det faktiskt, säger Ingrid Wixner och får medhåll från lagkamraten Ellen Toivio:

– Nej, det är väldigt klyschigt men vi tänker inte så mycket på det. Det är klart att man kollar alla andras matcher, men inte så mycket mer, säger Toivio.

Däremot märker spelarna att det runt laget finns ett stort intresse kring slutstriden i elitettan.

– Man pratar om det mer för att det är folk som frågar om vi kommer att gå upp, säger Wixner.

Vad svarar du då?

– Jag säger att det är fem matcher kvar och att inget är klart än. Det är kul om vi går upp, men om vi inte gör det så kan vi göra det nästa år, fortsätter Wixner.

Under söndagen väntar match mot Asarum, en match som Uppsala bör vinna. I vårens möte blev det hela 6–0 till Uppsala på bortaplan.

– Vi ska spela det spel vi vill för att vinna och försöka följa det hela matchen. Vi ska, till skillnad mot matchen mot AIK, försöka att sätta defensiven och offensiven den här gången, säger Wixner.

UNT sänder Uppsalas match mot Asarum direkt med start 16.55 på unt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!