Eskilstuna United slutade på tredje plats i damallsvenskan förra året. Med landslagsspelare som Mimmi Larsson och Hanna Glas i truppen blir blir United en svår nöt att knäcka för Uppsala.

– Det är klart att på papperet är de skyhöga favoriter. Men vi känner ändå att vi har goda möjligheter. Det är tidigt på säsongen och de har bytt tränare och spelsystem. Gör vi en riktigt bra match kan vi få med oss ett resultat, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Har ni scoutat dem?

– Vi har tittat på deras senaste match mot Hammarby. Inför en match i serien är vi nogrannare men i den här matchen lägger vi den största vikten vid vårt eget spel.

Två nyförvärv kan komma att debutera för Uppsala. Beata Olsson var på läger med F-17 landslaget och Julia Ekholm var sjuk när den första matchen spelades mot Åland United. Dessutom är amerikanskan Lana Spitler redo för 90 minuter.

– Vi hoppas att Julia är tillgänglig igen. Det är fler som är med och konkurrerar om en startplats till den här matchen.

Inför den nya säsongen har Uppsala flera spelare på både in- och utkontot.

– Vi har haft en ganska stor omsättning – större än vad vi haft historiskt sätt. Jag är faktiskt väldigt nöjd över de nya spelarna vi fått in. De har kommit in väldigt bra i gruppen och de har bra kvalitéer. Vi har scoutat dem länge och det är spelare som vi verkligen velat ha in.

Övriga lag i Uppsalas grupp i Svenska cupen är Kvarnsveden och Älvsjö.

– Det stora målet är seriespelet. Matchen är viktig på så sätt att vi har tränat i veckan och får testa det vi övat på i en matchmiljö. Men vi står inte och faller med ett resultat.

Den 15 april är det premiär i elitettan för Uppsala. Då står IF Böljan för motståndet.