Uppsala hoppas fortsätta som senast

Nära mot Norrköping Dolphins senast. Kan Uppsala Basket gå hela vägen och ta säsongens första seger borta mot Eos?

Louise Skyttevall har öppnat säsongen lovande.

Louise Skyttevall har öppnat säsongen lovande.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/arkiv

Basket2019-10-12 08:00

– Vi hoppas fortsätta därifrån vi slutade senast. Vi har haft samma intensitet på träningarna i veckan. Nu handlar det om att vara konsekventa i det vi gör, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Nye amerikanska forwarden Jasmine Weatherspoon hade en offensivt tung debutmatch i tiopoängsförlusten (52–62), men stod upp bra defensivt med bland annat åtta defensiva returer.

– Hon är mycket bättre nu. Det tog lite tid för henne att komma in i vårt spel, framför allt offensivt, säger Mady Mahdy.

Hur kan ni utnyttja henne bättre?

– Det handlar bland annat om att hon ska attackera hårt mot korgen. Jasmine gjorde det bra i lördags, men offensivt kan hon mer.

Eos, med de tidigare Uppsalaspelarna Lena Frederiksen och Kajsa Lundahl i laget, har inlett säsongen med att besegra Visby (84–75) och förlora mot Wetterbygden (60–73). Lundalaget är ett motstånd som Uppsala mycket väl kan besegra – om Eos 201 centimeter stora center Dubravka Dacic kan kontrolleras.

– Vi har scoutat dem hårt. De har Dubravka, deras italienska center som kommer bli tuff. Det handlar om att vara konsekventa i det vi gör, säger Mady Mahdy.

Uppsalas nya amerikanska guard Malica Monk landar i Sverige i helgen och debuterar förhoppningsvis i nästa hemmamatch mot Telge (19 oktober). Agnes Nordström är fortsatt indisponibel på grund av sin knäskada och i hennes frånvaro leder 21-åriga Louise Skyttevall Uppsalas poängproduktion med 15,5 poäng i snitt.

Matchdags

Eos–Uppsala Basket

Svenska basketligan dam

Eoshallen, 14.30

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!