Uppsala en seger från allsvenskan

BP gjorde jobbet mot Hammarby och Uppsala körde över Mallbacken. Nu är laget blott en seger från avancemang till allsvenskan.

Uppsala har den allsvenska platsen i egna händer.

Uppsala har den allsvenska platsen i egna händer.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-10-19 17:53

Tre poäng nästa söndag borta mot Hammarby på Kanalplan. Då spelar Uppsala i allsvenskan nästa säsong. Lördagens resultat gick Uppsalas väg efter att Josephine Frigge räddat en straff och Michelle Rojas Flores kvitterat för BP mot Hammarby. Någon timme senare städade Uppsala enkelt av Mallbacken hemma på Löten.

– Nu är vi där. Det är en match kvar på riktigt nu verkligen och det ska bli spännande, säger Cassandra Korhonen som var briljant för Uppsala i matchen mot Mallbacken.

Hammarby fick inte vinna mot BP för att Uppsalas allsvenska drömmar skulle leva vidare. En halvtimme innan Uppsalas match mot Mallbacken blåstes igång så fick spelarna beskedet att matchen på Grimsta slutat 1–1.

– Någonstans visste man hur det gick, man kollade lite sådär utan att kanske vilja visa det. När matchen var slut och det blev 1–1 så samlades vi och Jonas berättade vad det blev, säger Korhonen.

Hur reagerade ni på det?

– Det var bara bra för oss, annars hade inte den här matchen gällt så mycket. Nu kommer det att gälla något in i det sista och det blir spännande.

Uppsala behövde vinna mot Mallbacken för att ha chansen på allsvenskan och trots en lite nervös start hade man inga problem med det. Cassandra Korhonen gjorde två mål själv och låg bakom det tredje som Ellen Toivio gjorde. 

– Någonstans smög det sig in omedvetet eftersom vi visste att vi hade allt i egna händer igen. Det handlar om att gå ut och göra det vi ska och vi visste att om vi gör det så vinner vi den här matchen. 

Korhonen har nu gjort 25 mål på 25 matcher och hennes 3–0-mål var en riktig delikatess då hon lobbade bollen över en utrusande målvakt.

– Lite flyt, men jag såg att hon kom ut och då var det bara att försöka få över den och det lyckades. 

Den sista omgången avgör allt i elitettan. Seger för Uppsala tar alltså laget till allsvenskan medan alla andra resultat gör att Hammarby tar platsen framför ett förmodligen utsålt Kanalplan.

Pressen är på Hammarby va?

– Ja, absolut. Hammarby är i förarsätet och vi kan bara njuta och göra något bra av det. 

Vinner ni på söndag?

– Absolut, vi ska göra allt som vi kan i alla fall, säger Korhonen. 

Matchfakta

Uppsala–Mallbacken 3–0

Målen: 1–0 Cassandra Korhonen, 2–0 Ellen Toivio, 3–0 Cassandra Korhonen. 

Cassandra Korhonen lobbade in 3-0-målet.
Cassandra Korhonen lobbade in 3-0-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!