Uppsala är ute efter första segern

Uppsala Basket, Visby Ladies och Mark. Tre lag som ännu väntar på säsongens första seger. Nu ställs bottenlagen mot varandra.

Malica Monk och hennes Uppsala Basket åker till Gotland för att spela en måstematch mot Visby.

Malica Monk och hennes Uppsala Basket åker till Gotland för att spela en måstematch mot Visby.

Foto: Erik Appelqvist/arkiv

Basket2019-11-22 15:00

Uppsala Basket kommer från en fjolårssäsong där de bara tog två segrar – måstematcherna mot Mark – och där de i långa stunder brottades med sin identitet på planen.

Spelet ser i mångt och mycket bättre ut i år, men segrarna har likväl uteblivit. I de två kommande matcherna mot Visby och Mark är pressen stor.

– Vi är hungriga på seger. Vi har haft många jämna matcher som inte gått till vår fördel. Vi är förberedda, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Uppsalalaget reser mot Gotland med färja redan under fredagskvällen och kommer inte hem förrän sent på söndagen. 

– Det var de enda förutsättningar som fanns, så det är bara att köra. Det är bara en sak som gäller den här helgen, vi är ute efter seger.

Uppsala Basket har bara spelat en match den senaste månaden på grund ett EM-kvaluppehåll mitt i seriespelet. Visby å sin sida spelade sin senaste match i slutet av oktober.

– Det kan vara positivt, men det kan också vara negativt. För oss har uppehållet varit bra, vi har kunnat träna bra, säger Mady Mahdy.

En spelare som måste leverera för Uppsala är lagets nye amerikanska guard Malica Monk som hittills inte infriat förväntningarna. 22-åringen har under sina tre matcher snittat nio poäng och två assist.

– Hon är kanske inte där vi trodde att hon skulle vara, men samtidigt är det inte hon som ska göra det åt oss, utan det är laget som ska göra det tillsammans, säger Mady Mahdy.

Matchdags

Visby–Uppsala

Svenska basketligan dam

ICA Maxi Arena, 16.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!