Holm, som har gjort 18 poäng den här säsongen, fick en tuff tackling av Svensson i mitten av den andra perioden. AIK-spelaren tvingades utgå och spelade sedan inte mer i matchen. Efter slutsignalen hade Anton Holm en het diskussion med domaren Johan Nordlöf utanför omklädningsrummen om tacklingen som inte renderade i någon utvisning. Holm, som var i blåsväder efter en domarsågning i samband med matchen mot Modo för några veckor sedan, valde sedan att inte kommentera tacklingen för UNT utan gick direkt in i AIK:s omklädningsrum. Per Svensson tycker att tacklingen var schysst.

– Jag vet inte, han bröt in mot mig och jag "facea" honom bara. Det känns som att den är rakt i bröstet och jag hoppas självklart att han är okej, säger Svensson.

Du är inte orolig för att bli anmäld?

– Från min sida så känner jag inte att den är ful, säger Almtunabacken.

Och han behöver inte heller vara orolig. Efter matchen var Almtunas tränare Martin Gudmundsson inne i domarrummet och fick klartecken. Tacklingen var schysst och anmäls inte.

Almtuna hade annars en tuff start på matchen där man tvingades ta timeout redan efter sju minuter. Innan matchen fick Almtuna sitta på bänken i en kvart samtidigt som AIK hyllade sitt SM-guldlag i fotboll.

Blev ni påverkade av det?

– Vi visste om förutsättningarna innan matchen och det gäller att vara redo när pucken släpps. Det är så klart att de har extra adrenalin därute, men det är bra stämning så det borde vi också ha dragit nytta av. Starkt ändå att vi växer in i det efter den starten, säger Svensson.