Almtuna tränade i Gränbyhallen som vanligt under tisdagen. På plats fanns samtliga spelare i truppen förutom ena målvakten Arvid Ljung som var sjuk. Ljung kommer dock att kunna vara backup till Oscar Fröberg i serieavslutningen mot Vita Hästen på onsdag kväll. Det gör att det blir exakt samma lag som körde över Södertälje med hela 8–2 på bortaplan i söndags. Med tanke på det stundande slutspelet är det såklart en fördel att kunna mönstra ordinarie lag.

– Vi har haft väldigt lite sjukdomar under säsongen. Vi har inte haft sex sju man sjuka som vi kunnat ha tidigare. Vi har varit förskonade från skador också, säger Ragnarsson.

Ais-tränaren tror att en del av förklaringen är att man varit noga med att anpassa isbiten med fysbiten.

– Vi har styrt isträningen beroende hur fysen varit, säger han.

Almtuna är fyra inför slutomgången och det är en plats man vill försvara.

– Vinner vi är vi ju sämst fyra och det är något att sträva efter. Det är klart att vi kan komma undan med att lagen bakom kan förlora men samtidigt vill vi ta med oss bra grejer.

De var få som trodde på Uppsalalaget inför säsongen men de har visat förståsigpåarna att de hade fel. Nu trivs de med "underdog-rollen".

– Vi har spelat lite på det under säsongen, att vi varit nederlagstippade. Och det är rätt skönt att ha det så. Och det är ingen som tror på oss nu heller, säger Ragnarsson.