Rydström tog över Kalmar under sommaren då ordinarie huvudtränaren Nanne Bergstrand blev sjukskriven. Rydström var tidigare assisterande tränare till Bergstrand och fick lämna klubben för några veckor sedan då kontraktet gick ut och Kalmar valde att satsa på Magnus Pehrsson. Nu uppger Expressen att Rydström är nära att bli Sirius nye tränare. Enligt tidningen kan han presenteras redan i nästa vecka.

Rydströms namn har figurerat kring Sirius sedan han fick lämna Kalmar och såhär sa han till UNT i förra veckan:

– Jag blir smickrad om jag är ett av flera namn som florerar kring Sirius. Jag har under flera säsonger varit imponerad över det arbete som Kim, Thomas och Mirza gjort i Sirius och jag har verkligen gillat fotbollen som Sirius - mer eller mindre - hela tiden har försökt att spela, säger Rydström.

Hur ser du på om Sirius skulle höra av sig?

Om Sirius skulle höra av sig så skulle det - givetvis - vara än mer smickrande.

Vad är din situation nu?

– Jag har varit länge i Kalmar FF och är nöjd med det arbete som jag gjort här, dels med vår akademi och dels under den tid som jag varit involverad i vår A-verksamhet. Men jag kände mig samtidigt färdig med Kalmar FF och under året växte det fram en känsla av att vilja testa en annan miljö. Och där är jag nu.