Tung start gav tung premiärförlust

Alunda jagade kvittering men lyckades inte få in bollen i mål. Hammarby vann med 5–4 och Alunda förlorade premiären i allsvenskan.

Moa Hedlund stod för fyra av Hammarbys mål när de vann mot Alunda.

Innebandy2019-09-20 22:07

Med drygt två minuter kvar att spela reducerade Tilde Klermyr till 4–5 när hon fick bollen framför mål och drog till direkt från nära håll.
Efter det jagade Alunda kvittering mot Hammarby men en utvisning gjorde det svårare då laget spelade med en spelare mindre sista två minuterna av matchen.

– Vi har lägen och skapar mycket framåt men får inte dit bollen. Vi hade bra rull men avsluten var inte riktigt där i dag, säger Elin Höglund.

Med fem spelare på planen mot Alundas fyra höll Hammarby undan och vann med 5–4.
Innan den dramatiska avslutningen hade Alunda kommit tillbaka efter en tung start med tre insläppta mål på de första dryga tolv minuterna.

–Vi spelade bra men gav bort för mycket första tio minuterna då vi slarvade. Då tappade vi fokus men steppade upp sen och visade att vi ville vinna, säger Elin Höglund.

Hammarby vann med 5–4 och därmed blev det förlust för Alunda i första matchen som nykomlingar i allsvenskan östra.
I nästa omgång ställs Alunda mot Notviken på bortaplan 28:e september.

– Det suger att förlora och vi var nära att ta poäng. Det har varit en lång försäsong så det är skönt att säsongen är igång, även om vi hade velat vinna såklart. Men vi får ladda om och ta nya tag i nästa match, säger Elin Höglund.

Matchfakta

Alunda–Hammarby 4–5
(0–3, 2–0, 2–2)
Målen: 0–1 (2.24) Moa Hedlund, 0–2 (5.03) Julia Ravelius, 0–3 (12.03) Moa Hedlund, 1–3 (30.54) Anna Mattson, 2–3 (32.59) Elin Höglund, 2–4 (45.44) Moa Hedlund, 2–5 (49.12) Moa Hedlund, 3–5 (53.07) Anna Mattsson, 4–5 (57.38) Tilde Klermyr. Publik: 285.