Tung förlust för Unik i bandyallsvenskan

Unik föll tungt med 3-2 på hemmaplan mot Rättvik i bandyallsvenskan. "Vi var värda minst en poäng", säger Uniktränaren Erik Wikholm.

Erik Vikholm, tränare i Unik bandy.

Erik Vikholm, tränare i Unik bandy.

Foto: Henrik Söderlund/arkiv

Bandy2019-11-16 20:00

Rättvik inledde matchen klart bäst och gick fram till 2-0 i första halvlek och Unik var inte alls med på noterna. 

– Kändes som om vi blev lite ängsliga efter deras tidiga 1-0 och tappade vår aggressivitet och följde inte alls direktiven, säger Erik Wikholm. 

Unik kom sedan ut som ett helt annat lag efter paus och kom tillbaka till 2-2 efter mål av Oskar Rönnqvist och ett hörnmål till 2-2 genom Tim Zenoud Johansson. 

– Vi snackade ihop i paus och kom ut väldigt bra i andra halvlek, säger Uniktränaren. 

Rättvik kunde dock ganska omgående efter kvitteringen göra 3-2 och laget lyckades hålla ledningen matchtiden ut trots flera bra chanser från hemmalaget. 

– Vi tuggade på bra efter paus och sätter press på dom och gör en mycket bra andra halvlek mot ett starkt Rättvik, vi tar med oss andra halvlek och kan vi prestera så bra bandy framöver är jag säker på att poängen kommer komma, säger en optimistisk Erik Wikholm. 

– Vi är nya på den här nivån och vi lär oss saker hela tiden, vi får dra lärdom av det vi inte gör så bra och sedan ta med oss det vi gör bra, säger Uniktränaren som hyllar målvakten Gustaf Holmgren. 

– Skönt att ha en målvakt vi kan lita på, Gustaf gör en mycket bra match, säger Wikholm som nu får ta nya tag i nästa helgs dubbelmöte borta mot Örebro och Tillberga.

Matchfakta

Unik–Rättvik 2–3

Bandyallsvenskan

Målen, Unik: 

1-2 Oskar Rönnqvist, 2-2 Tim Zenoud Johansson

Unik föll tungt hemma mot Rättvik i bandyallsvenskan.
Unik föll tungt hemma mot Rättvik i bandyallsvenskan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!