Efter den gångna säsongen har trion Kim Skoglund (ny klubb ej klar), Niklas Busch Thor (slutar) och Johan Andersson (Djurgården) lämnat och gjort sitt i den blåsvarta tröjan.

Spelare som har varit Sirius stora profiler och som har använts i diverse marknadsföringssammanhang.

Till nästa finns fyra lokalt fostrade spelare kvar i truppen. De vill säga Karvan Ahmadi, Linus Nygren, Oscar Kindlund och Sherko Faiqi.

Samtliga är relativt oprövade på en allsvensk nivå – med visst undantag för Kindlund som startade två matcher den gångna säsongen.

Behovet av att han någon lyckas bör vara stort.

Nu kan en femte spelare göra kvartetten sällskap då en 23-årige mittfältaren Deniz Yaldir imponerade så pass under sitt provspel med Sirius under hösten att han kommer att träna med laget under hela januari i hopp ett a-lagskontrakt.

– Att spela med Sirius är någonting som jag alltid har velat. I början när jag tränade med laget var det bara för att hålla i gång, men sedan är det kul att det har väckt ett intresse och jag var glad att få det här beskedet var enormt kul, säger Yaldir.

Vad tror du om dina möjligheter att spela till dig ett kontrakt?

– Jag har ingenting att förlora utan kommer att ge 110 procent. Sedan får vi se vad som händer. Jag hoppas på ett kontrakt.

Hur stort vore det om det skulle bli så?

– Det vore enormt, och jag skulle känna att karriären är på väg åt rätt håll. Det skulle betyda jättemycket och det är det jag jobbar för och att man ska få skörda sin frukt för all tid och träning jag har lagt ned med fotbollen. Det skulle vara jättekul.

Till vardags studerar Deniz Yaldir till lärare, men är just nu julledig och kör extraträning på Löten för att behålla formen.

När tidigare intervjuade mittfältaren, som har IFK Uppsala som moderklubb, i november berättade han även att det även fanns intresse från superettanklubbar.

– Men just nu är det bara fokus på Sirius och att kunna förvalta den här situationen och göra det så bra jag bara kan. Allt annat får vänta. Det var även snack om intresse från Turkiet, men det få vänta nu, fortsätter 23-åringen som den gångna säsongen var en av de bättre spelarna i division II-laget Gusk och som tidigare tillhört Sirius som junior.

Hur tufft är det att ta klivet från juniorspel till a-lag?

– I mitt fall tycker jag att jag gjort lite konstiga val så här i efterhand, men det är strunt samma nu. Det är svårt att slå sig in i ett a-lag som junior, men det är som det är. Nu är det nya möjligheter och nya chanser.