När Sirius åkte till Gotland i höstas fick de smörj så det stänkte om det. Endre vann med förkrossande 13–3. Men returmötet blev en helt annan historia där Sirius tog kommandot från start och sedan kontrollerade matchen i stort sett hela vägen.

– Det här blev en helt annan matchbild än när vi var på ön. Då fungerade ingenting. Men vi har ändrat mycket sedan den matchen och i dag sätter vi allting. Vi sätter försvarsspelet och vågar checka högre upp. Dessutom vågar vi gå på omställningarna, säger Siriustränaren Tobias Svensson efter hela 7–3 mot topplaget.

Att det var Endre som inför matchen låg fyra och Sirius nia gick inte att urskilja. Gotländskorna kom ingenstans i den första perioden som Sirius vann med 2–0. Och när matchen kommit halvvägs prickade Matilda Andersson in 4–0 för hemmalaget.

– Jag fick en fin passning av Agnes Wiklund och hittade luckan vid stolpen. Det var jätteskönt att den gick in, säger Andersson, som också var den som med tre sekunder kvar av matchen dunkade in 7–3 i krysset.

Tidigare hade hon gjort två mål på hela säsongen. Nu kom alltså två mål i samma match.

– Vi hade jättekul därute och allt stämde. Vi sade till varandra i den första pausen att: vad kul det är att spela!, säger hon

Endre saknade visserligen storstjärnan Sara Steen men de såg ändå förvånansvärt bleka ut.

– Jag är också förvånad över vilken match de gjorde. De borde kunna bjuda upp mer, säger tränare Svensson och fortsätter:

– Det var lite i tredje som de fick tryck på oss men i 55 minuter var vi det bättre laget. Jag tycker att vi visar vilket bra lag vi är.

I och med segern passerade Sirius Dalen och gick upp på slutspelsplats. På söndag möts just dessa lag i Umeå.