På den hockeyallsvenska upptaktsträffen i fjol tippade Cmore:s expert Mike Helber Almtuna sist. Motiveringen löd:

– De har tappat sina främsta poänggörare, det är det minst rutinerade laget sett till antalet matcher och den tredje punkten är nyförvärven. Det finns inget "wow!", sa Helber under upptaktsträffen och lade sedan till att man har ett ungt målvaktspar med endast division I-rutin.

En omgång återstår av säsongen och Almtuna har fortfarande chansen att gå om AIK och knipa tredjeplatsen.

– Det är klart att jag har tippat Almtuna helt fel. Jag vill inte gå in i försvarsställning men den stora skillnaden gentemot året innan är att man har mycket bättre lagsammanhållning. Man jobbar för varandra och blir glad när den andra lyckas. Det syns. Sedan visste jag inte var de två målvakterna stod men Arvid Ljung har gjort det bra och Fröberg har varit helt okej, säger Helber som samtidigt öser beröm över tränarparet Ragnarsson och Gudmundsson.

Efter sista matchen mot Vita Hästen väntar slutspelsserien för Almtuna. Väl där ger UNT Mike Helber en ny chans att tippa Uppsalalagets placering.

– Jag tror att alla kommer slå alla – inget lag lär gå obesegrat genom serien och därför blir extrapoängen väldigt viktig. Onsdagens match blir väldigt viktig för Almtuna, vinner man där är man garanterad två poäng inför playoffet.