Det var i höstas när Sirius mötte Elfsborg som Arvidsson tog till Twitter för att uttrycka frustration mot domarinsatsen. Ett inlägg som Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd snappade upp och stängde av Arvidsson i årets två första tävlingsmatcher. Sirius vänsterback överklagade till Riksidrottsnämnden som ändrade domen till att endast gälla de två första träningsmatcherna. Lagom till cuppremiären borta mot Karlstad är alltså Arvidsson tillbaka igen.

– I slutändan var det en win-win. De ville stänga av mig och fick stänga av mig och jag fick två träningsmatcher i stället för tävlingsmatcher. Jag tycker inte att jag borde ha blivit avstängd överhuvudtaget, men så som det blev så accepterar jag det, säger Arvidsson.

Du håller dig borta från Twitter framöver?

– Ja, jag ska väl försöka att hålla mig ifrån twitter, säger Arvidsson.

Vänsterbacken gjorde ett mindre ingrepp i knäet i december och var borta under den första veckan av säsongen. Förutom lite sjukdom på lägret har han kört fullt sedan dess.

– Det ska bli kul, kul att få spela match igen. Jag kör för fullt och formen är på uppåtgående, inte toppform än.

Sirius har under försäsongen hittills spelat med en 3-4-3-formation och Arvidsson tränade just som vänster wingback under fredagens sista träning. Exakt var han spelar mot Karlstad är inte klart då Daniel Jarl, som var tänkt att starta, fick utgå med smärta i vaden.

Hur skiljer sig rollen jämfört med tidigare?

– Det är väl att man kommer lite längre upp i banan och sedan att man kanske inte har lika mycket boll längre ned i banan.

Passar det dig?

– Det är både och. Jag vet att vissa av mina kvalitéer kommer fram då jag har ett ganska bra passnings- och inläggsspel, läser spelet ganska bra. Sedan tycker jag att jag tappar lite då jag tycker att jag är bäst när jag har mycket boll och så, men vi får se hur det går och känns.

Sirius inleder cupspelet borta mot nyblivna division I-laget Karlstad. Efter det väntar Halmstad hemma och Östersund borta för Sirius som siktar på att gå vidare från gruppspelet för första gången sedan 2014.

– Så är det. Alla brukar säga att det är sex matcher från Europa så vi ska vinna.

Vinna cupen?

– Ja, jag läste något att Malmö inte trodde det var omöjligt att göra två mål borta på Stamford Bridge och vinna där så då kan jag väl också säga att vi ska vinna cupen.

Vilket är mest sannolikt?

– Då säger det att det är större sannolikhet att vi vinner cupen, säger Chelseasupportern Arvidsson.