Lucas Sandström är tillbaka i Almtuna efter den domarincident i slutet av matchen mot Västervik som slutade med att disciplinnämnden gav honom tre matchers avstängning. De tre matcherna är nu avverkade och han är åter tillgänglig för spel. Han återtar sin plats i förstakedjan med Viktor Hertzberg och Tony Mårtensson.

– Han har tränat för fullt hela veckan och hårdare än övriga och har maxform, det blir ett tillskott i offensiven, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Pantern var tidigare ett lag som Almtuna hade förtvivlat svårt med men det har vänt.

– Vi hade bra siffror mot dem förra säsongen också efter att tidigare haft den krångligt. De är grymt konsekventa i sitt spel och sin idé men vi har kunnat handskas med det på ett bra sätt, säger Gudmundsson.

Almtuna har tre raka vinster denna säsong mot skåningarna om man räknar in en träningsmatch. Och vid förra besöket i Malmö höll Ais nollan. Samma sak som man nu gjort i de två senaste matchen, mot Vita Hästen och Södertälje.

– Arvid (Ljung, målvakten) gjorde en väldigt bra match mot Södertälje senast och det var försvarsspelet och boxplayspelet som lade grunden till den segern (4–0), säger Ais-tränaren.

Uppsalalaget tvingas klara sig utan backen Jesper Mångs, förra säsongen i just Pantern. Problemen med hans diskbråck har kommit tillbaka.

– Han har fått bakslag på sin skada och spelade mot SSK men hade nu grymt ont så han stannar hemma.