Av årets sju deltävlingar har Sverige segrat i två av dem: i Falsterbo och i finska Järvenpää. I Compiègnie, Frankrike och danska Uggerhalne blev laget tvåa och senast i Aachen blev det en fjärdeplats.

Resultaten gör att Sverige vinner serien utan att delta i sista omgången i Hickstead, Storbritannien.

"Det visar vår styrka, men är också lite tråkigt eftersom Hickstead är en bra och trevlig tävlingsplats. Men med ett EM (19-26 augusti) inom en inte alltför avlägsen framtid måste vi prioritera uppladdningen inför mästerskapet, säger Bo Jenå.

Förbundskaptenen har tidigare varit inne på att han vill se att statusen på Nations Cup höjs. På så sätt kan det bjudas på bättre internationella topptävlingar.

I ärlighetens namn ska man säga att de starka nationerna som Tyskland, Holland och England inte sänder sina bästa hästar. Det är inte så att de jagar runt med sina bästa lag för att vinna Nations Cup, sade Jenå i en TT-intervju i samband med tävlingarna i Falsterbo.

Förbundskaptenen var klar med vad som behövdes för att höja statusen:

För att höja statusen än mer tror jag att det krävs att det kommer in en storsponsor till Nations Cup, så att det verkligen blir mer prestige och ära. I hoppningen är det helt andra prispengar och då kommer ryttarna också med sina bästa hästar. Det tror jag måste till för att Nations Cup ska bli riktigt populärt, sade han.