Herrsingeln mellan Fyrisfjäderns Victor Svendsen och Täbys Hermansah blev lika jämn som vid förra säsongens avgörande i SM-finalen.

Hemmaspelaren hade 2–0 i set men tappade till 2–2 och i avgörande set blev det 10–10 innan dansken smashade hem segerbollen som innebar 3–1 i matcher för Fyrisfjädern.

– Det var en intensiv match och det blev återigen fem set mellan oss. Jag borde ha vunnit tidigare men han gorde det bra till fem set och jag är glad över segern, säger Victor Svendsen.

Artikelbild

Dessförinnan hade Victor Svendsen och Richard Eidestedt vunnit en jämn herrdubbel mot Larri Li och Emil Johansson som krävde fem set för att skilja lagen åt.

– Dubbeln var inte min bästa insats och koncentrationen var inte alltid på topp men vi kämpade och vann. Det hade nog inte behövt gå till fem set men blev jämnt, säger Victor Svendsen.

Det räckte dock inte till direkt seger för i de avslutande matcherna vann Täby damsingeln och mixeddubbeln (båda i tre raka set).

Därmed blev det återigen golden set mellan lagen och där vann Fyrisfjäderns Julie Dawall Jacobsen med 11–3.

– Det var lite extra speciellt att spela och jag vill verkligen vinna, speciellt singeln. Vi gjorde en bra insats och får fortsätta kämpa, säger Victor Svendsen.

I nästa omgång ställs Fyrisfjädern mot Påvelund – som är obesegrade efter tre omgångar och vunnit sina två senaste matcher med 6–0 – på bortaplan den 26:e november.