Succestart för Storvretaspelaren

Storvreta vann borta mot Höllviken men en spelare som inte var med på resan till Skåne var Valdemar Ahlroth. Han blev tvåmålsskytt på annat håll.

Valdemar Ahlroth i Storvretas tröja.

Innebandy2019-11-20 22:21

I måndags blev det klart att Valdemar Ahlroth, som nyligen kommit tillbaka efter en fotskada, skulle lånas ut till moderklubben Nykvarn i allsvenskan. Under onsdagskvällen debuterade han för sörmlänningarna i ett derby borta mot Onyx i Nyköping. Inför nästan 900 åskådare blev Valdemar AHlroth en av Nykvars matchhjältar. Efter under lägen med 2–0 och 3–2 kom Nykvarn tillbaka målmässigt. Och efter drygt åtta minuters spel i den andra perioden slog Ahlroth till för örsta gången i matchen när han gav sitt lag ledningen med 4–3. Efter en hemmakvittering var det åter dags för Ahlroth att hitta nätet till 5–4 för gästerna. Nykvar vann till slut matchen med 6–5.

I och med segern gick Nykvarn upp på en kvalplats till superligan efter åtta spelade matcher.

Ahlroths utlåning från Storvreta handlar i första hand om matchspel. Och hur lång utlåningen är är inte klart. Som längst till 31 januari.