Storvreta tappade segern i kaosslut

Slutet av matchen bjöd på stor spänning med sen kvittering, matchstraff och straff. Storvreta tappade två målsledning och tog en poäng mot Åkersberga.

Storvreta ledde länge men spelade 4–4 mot Åkersberga.

Innebandy2019-09-22 16:15

Med drygt två minuter kvar att spela reducerade Åkersberga till 3–4 och då insåg domarna att målskytten hade fel nummer i laguppställningen.
Efter en dels betänketid godkändes målet, målskytten fick matchstraff och Åkersberga fick en spelare utvisad i fem minuter.

– När de fick fem minuters utvisning så slappnade vi kanske av lite och det går inte i den här serien utan man måste vara med hela vägen till slutet. Det blev lite konstigt när det tog tid efter deras mål och man började tänka på annat, säger Viktoria Hübinette.

Med en spelare mindre på planen jagade Åkersberga kvittering och fick straff med 51 sekunder kvar att spela.
Miranda Nilsson satte den till 4–4 och det blev förlängning efter att Storvreta tappat två målsledning i slutet av matchen.
Storvreta spelade powerplay i halva förlängningen men den blev mållös och lagen delade på poängen.

–Det kändes som vi inte var riktigt här och gjorde inte jobbet under matchen. Stundtals visade vi att vi kan spela men överlag behöver vi jobba med tempot, att ta beslut snabbare och veta när vi ska sätta fart. Det är stor skillnad på att spela i allsvenskan än division 1, säger Viktoria Hübinette.

Hon satte 4–2 i mitten av tredje perioden och gjorde därmed sitt första allsvenska mål.
Nästa helg väntar två matcher på bortaplan för Storvreta då laget först ställs mot Kågedalen på lördag och på söndag möter Notviken.

– Det är kul att spela i allsvenskan och extra roligt att göra mål. Vi hade helst vunnit såklart och får ladda om till nästa match, säger Viktoria Hübinette.

Matchfakta

Storvreta-Åkersberga 4–4 e.förl.
(1–0, 1–1, 2–3, 0–0)
Målen: 1–0 (19.47) Moa Qvarnlöf, 1–1 (25.29) Sara Sjöström, 2–1 (33.34) Fanny Schenning, 2–2 (45.25) Karin Henriksson, 3–2 (47.40) Agnes Aronsson, 4–2 (49.25) Viktoria Hübinette, 4–3 (57.53) 4–4 (19.19) Miranda Nilsson. Publik: 275.