Stort intresse för Josh Wicks

Det blir ingen fortsättning i Sirius, men det saknas inte intresse kring Josh Wicks inför hans comeback.

Josh Wicks under fredagens träning.

Josh Wicks under fredagens träning.

Foto: Svetlana P Jansson

Fotboll2019-11-18 08:00

Wicks tränar för fullt inför comebacken som kommer att ske senast i april 2020. Det finns dock hopp om att målvakten ska kunna komma tillbaka tidigare än så. 

– Vi har skickat in två benådningsansökningar, men i den första var vi lite otydliga. Nu ska vi försöka göra det bättre med att Josh har varit och drogtestat sig och vi har följt historien om Dan Beutler noggrant också. Det är också hoppfullt med tanke på vad som händer inom Wada, säger agenten Glenn Bovin.

Handbollsmålvakten Dan Beutler stängdes liksom Wicks av för att ha brukat kokain. Efter att till en början ha fått 15 månaders avstängning sänktes straffet till 12 månader. Samtidigt kommer Wada (World Anti-Doping Agency) av allt att döma plocka bort kokain från dopningslistan. I fortsättningen ska det bara ge ett par veckors avstängning eftersom det inte är prestationshöjande. 

Intresset för Wicks tjänster är enligt agenten stort. 

– Intresset är mycket större än vad man kan tro. Vi är inriktade på april, men han får börja träna med klubbar två månader innan vilket innebär att han ligger helt rätt i fas. En del klubbar har kommit med mindre attraktiva förslag, men senast i dag (fredag) har jag haft bra samtal med större klubbar dock inte i Sverige än.

Inga svenska lag?

– Vi har haft kontakt med svenska lag också, men där avvaktar man lite vad som händer med benådningsansökan.

Bovin är övertygad om att Wicks kommer att ha en klubb när avstängningen är över. 

– Vi kommer att ha en klubb som han står i med ny stolthet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!