– Jag fick idéen för säkert 10 år sedan när jag var lagledare i min sons fotbollslag, Alsike IF P99. Vi var ganska frekventa på att åka på cuper, träningsläger och matcher. Trots engagerade föräldrar så var transport alltid en fråga att lösa, säger Niklas Nilssson, regionchef på Erik Olsson Fastighetsförmedlning.

Sedan i somras rullar ”Erik Olsson”-bussen, en kostnadsfri biltransport tillgänglig för föreningsidrotten inom Uppsala län. Den tidigare alpinstjärnan Niklas Nilsson inspirerades av – Fyrisfjädern badminton.

– Det fanns en budfirma som drevs av Fyrisfjädern badminton för en del år sedan och dom lånade ibland ut sina bussar till lag som behövde. Och någon gång fick vi låna buss och jag tänkte att detta borde man kunna göra något smart av detta, säger Niklas Nilsson.

Artikelbild

| IF Thors ungdomar lyste upp vintermörkret.

Hur har gensvaret varit?

– Det har varit ett otroligt gensvar. Jag gjorde ett offentligt inlägg på min Facebook som sedan delades närmare 150 gånger och då var allt igång. Sedan det inlägget har bussarna varit utlånade i stort sett varje helg sedan augusti. Just nu har vi 10-15 förfrågningar varje helg. Men det finns utrymme att låna bussarna även på vardagarna.

Hur långe pågår projektet?

– I två år, så minst till nästa sommar är det tänkt, säger Niklas Nilsson.