Stora målet: Att kvala till elitserien

I helgen är det säsongens sista chans att se konståkning på tävlingsnivå i Uppsala. Uppsala har flera elitåkare som vill kvala till elitserien.

21 februari 2019 09:54

I helgen anordnar Uppsala allmänna konståkningsklubb (UAKK) och Uppsala skridskoklubb (USK) tävlingen Istappen i Gränbyhallen. Det är en a-tävling vilket innebär att de tävlande kan kvalificiera sig till elitserien under helgen om de får tillräckligt bra poäng.

UAKK:s Lill Sandberg, tävlingsledare för Istappen, berättar om förberedelserna inför helgen.

– Det har varit en stor utmaning att få ihop tävlingen då den anordnas av oss som ideell förening med hjälp av USK. Det innebär att ansvaret ligger på oss föräldrar som är engarerade inom föreningarna. Nu under sportlovet har det varit lite svårt att hitta engagemang, säger Lill Sandberg.

– Men stämningen i klubben är mycket bra och alla våra åkare tycker det ska bli superkul att tävla på hemmaplan, fortsätter hon.

Vad är dina förväntningar inför helgens tävling?

– Jag tycker det ska bli superkul, det är min första a-tävling som tävlingsledare. Jag hoppas och tror att allt ska fungera som planerat och att det kommer mycket publik och kollar på. Alla åkare tycker det är kul med stor publik.

Istappen pågår under lördag och söndag. Alla åkare framför två program som innehåller olika moment och totalt deltar 66 åkare i klasserna Junior A, Senior A, Ungdom 15 A och Ungdom 13 A. Det är säsongens sista konståkningstävling på den här nivån och Uppsala kommer ha sammanlagt 14 åkare på plats som tävlar om en plats i elitserien.

Istappen

Uppsalas deltagare:

Juniorer A damer: Alva Gidlund (UAKK), Angelica Hagström (UAKK) Amanda Lindmark Malmgren (UAKK), Caroline Sandberg (UAKK), Matilda Stenerhag (UAKK), Filippa Wesström (UAKK)

Seniorer A damer Erika Jansson (UAKK), Elina Thorslund (UAKK),

Ungdom 13 A flickor: Lina Ericson (UAKK), Elena Fomkina (UAKK) Linnéa Björk (USK), Ida Eriksson (USK)

Ungdom 15 A flickor: Ekaterina Fomkina (UAKK), Märta Sundelin (UAKK),

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Gustavsson