– Det är såklart jättetråkigt men jag vet ändå vad jag gav mig in på när jag valde det här yrket. Det är mycket, helger, kvällar och nätter. I nuläget går jobbet först, säger Andersson som även berättar att det kan vara svårt att få ihop vardagen ibland:

– Jag kämpar på med ett skiftjobb och innebandyn. Ibland blir det lite lite sömn men jag försöker så gått det går.

Matchen mot Pixbo är den tredje hon missar den här säsongen av samma anledning.

– Vi har ett fast schema och jag kan inte gå ner i timmar eller procent som en herrspelare kan göra. Det har jag inte riktigt råd med.

Backkuggen utexaminerades från polishögskolan 2018 och klubben har länge vetat om att den här problematiken skulle uppstå, berättar Andersson.

Vad säger lagkamraterna?

– De tycker att det är väldigt tråkigt. Det är extra jobbigt när det börjar bli mycket viktiga matcher. Däremot har jag haft den här diskussionen med klubben sedan flera år tillbaka och de har varit positiva till det hela.

Hur trivs du med ditt nya jobb?

- Jag trivs otroligt bra. Det är det bästa jobbet man kan ha. Man vet aldrig hur en dag kommer att se ut och det blir inte det där ekorrhjulet. Det är fart, energi och sedan är det väldigt roligt att jobba med människor.

Pixbo blir en tuff utmaning för Anderssons lagkamrater. Sirius är i behov av poäng för att distansera sig från bottenstriden och nu vill man skrälla mot topplaget.

– Vi har visat att vi kan ta poäng av topplagen. Vi är underdogs och det är bara att köra järnet – Pixbo är roliga att möta då de verkligen försöker spela innebandy, säger Andersson.