De två senaste matcherna, när Uppsala spelat med en 3-5-2-formation, så har Berhane fått spela på sin naturliga position centralt. Resultatet har inte låtit vänta på sig för varken laget eller mittfältaren själv. Två raka segrar och säsongens två bästa insatser från Berhane.

– Det har känts bra. Jag har spelat där förut och känner mig mest van vid den positionen, det är kanske därför det har gått så bra, säger Berhane som inledde säsongen på kanten för Uppsala.

Hon gjorde debut för Sirius redan under fjolåret i elitettan och stod för ett mål direkt. Under vintern debuterade hon även F17-landslaget.

– Mitt långsiktiga mål är att spela i A-landslaget och i allsvenskan.

Vad har du för mål med säsongen?

– Jag vet inte, jag har inte tänkt så mycket på det. Jag är glad att jag blivit uppflyttad till A-laget och att jag får chans att utvecklas ännu mer. Det är skönt att det har gått bra i de senaste matcherna, men jag är inte nöjd med det utan vill att det ska gå bra i alla matcher.

Att just hitta en hög och jämn nivå är något som Berhane eftersträvar.

– Jag försöker att inte ha några djupa svackor, eller svackor över huvud taget. Jag ska hålla en jämn nivå och prestera på matcherna.

Det var i sexårsåldern som hon började spela fotboll i Gusk. Sedan gick resan vidare till Vaksala, Sirius och nu alltså Uppsala.

– Jag har utvecklats hela tiden och haft bra tränare.

Vad måste du utveckla ytterligare?

– Min snabbhet och fysiska status måste bli bättre. Sedan hur jag värderar, mina beslut på planen, jag måste orientera mig bättre. Mitt försvarsspel kan också bli bättre.

Ariam Berhane har sina rötter i Eritrea som flera andra framträdande fotbollsspelare i Sverige med Henok Goitom och Alexander Isak som främsta exempel. Det är också därför det ibland råder lite förvirring kring hennes namn. I folkbokföringen och hos Svenska Fotbollförbundet står hon registrerad som Ariam-Berhane Gebreyohannes.

– I Eritrea är det så att barnen tar pappans förnamn som efternamn, men det gick inte att fixa så det är därför det är ett bindestreck (Ariams pappa heter Berhane Gebreyohannes). Jag vill heta Ariam Berhane, säger hon.

Uppsala ställs under torsdagen mot Mallbacken. Sunnelaget kommer till Löten efter sin första seger i den förra omgången. Laget, som har Emelie Almesjö mellan stolparna, inledde elitettan uselt med fem raka förluster.