Stjärnförare på väg till Ropsiggarna

Nicki Pedersen kommer att köra för Rospiggarna nästa år. Den trefaldige världsmästaren är en poängmaskin i ligaspeedwayen.

Nicki Pedersen kommer med största sannolikhet att köra för Rospiggarna nästa säsong.

Nicki Pedersen kommer med största sannolikhet att köra för Rospiggarna nästa säsong.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Speedway2019-10-17 13:02

Det blir alltså, som UNT skrivit tidigare, Nicki Pedersen, som senast körde för Västervik i den svenska ligan, som ersätter Jason Doyle som lagets störste stjärna. Det är lite lustigt eftersom Pedersen och Doyle har varit – eller är – som hund och katt på banan, och nu valde Doyle just Västervik.

Den temperamentsfulle dansken har varit en fantastisk poängmaskin i ligorna under massor av år. Han har alltid plockat poäng och har han känt sig orättvist behandlad på banan så har alla fått veta det – på gott och ont.

Vid sidan av banan, när adrenalinet har lagt sig, så är Pedersen en trevlig person, något som han har visat i otaliga intervjuer under åren – och nu ska han alltså enligt UNT:s uppgifter vara klar för Rospiggarna.

Nicki Pedersen är inte purung längre och han har dragits med skador de senaste säsongerna, men han har ändå visat, när han varit på banan, att han kan leverera på högsta nivå fortfarande. En av de bästa i både Sverige och Polen.

Nicki Pedersen och Rospiggarnas lagledare Peter Jansson känner varann sedan tidigare och det borgar för att dansken sätter laget före jaget. 

Nu när Pedersen skrivit på för Rospiggarna så lär det inte bli någon mer "kanonförare" i laget. Det tillåter inte ekonomin efter det relativt skrala 2019. Däremot ska ytterligare en svensk in i laget, och som UNT skrivit tidigare kan det bli Timo Lahti, som kör på svensk licens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!