Han nätade vid tio tillfällen under fjolårssäsongen och det gjorde honom till Sirius bästa målskytt 2018. Philip Haglund har startat varenda match under försäsongen men mot Östersund saknas han.

– Det beror på att vi har världens sämsta träningsplan. Den är så jäkla stenhård att det är lika illa som att springa på asfalt. Vi har fyra genomtrampningsskador som tillkommit på grund av detta. Att spela elitfotboll på en sådan plan går liksom inte, säger Anton Hagberg.

Vad innebär en genomtrampning?

– Att du trampar igenom hälkudden. Det blir som ett blåmärke under hälen och det beror enbart på att marken du springer på är för hård. I värsta fall kan det ta sex veckor eller längre att komma tillbaka från det.

Haglund, Jonas Lindberg (känning i knäet) och Jamie Roche ut. Charbel Georges, Ian Sirelius och Niklas Busch Thor in. Där har ni truppförändringarna sedan mötet med Halmstad. Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia närmar sig en comeback men är inte redo än. Daniel Jarl förväntas vara åter i full träning under nästa vecka.

– Det är alltid jobbigt att stå utanför. Jag kände att jag precis börjat komma i form när jag var tvungen att kliva av. Jag har sällan missat matcher under försäsongen, säger Busch Thor som klev av mot Karlstad och alltså saknades i lagets förlustmatch mot Halmstad.

Halmstad har allt i egna händer inför den avslutande omgången i Svenska cupens gruppspel. Vinner de mot Karlstad går de vidare som gruppetta.

– Det är en hel del saker i försvarsspelet vi behöver göra bättre till den här matchen. I anfallsspelet tycker jag att vi gör en del bra saker i Halmstadsmatchen. Det ska vi försöka utveckla ytterligare och göra ännu bättre – sätta dit bollarna till exempel, säger Siriustränaren Mirza Jelecak.

Hur ser du på utgångsläget?

– Vi vet om förutsättningarna. Tyvärr har vi inte allt i egna händer. Med det sagt tittar vi inte särskilt mycket på det just nu. Nu ser vi fram emot vår femte match och att få möta det, på papperet, kanske svåraste motståndet, säger Jelecak.

Niklas Busch Thor om motståndarna:

– Någonstans blir det det första riktiga testet att åka upp dit och möta Östersund borta. Historiskt sett har vi haft det väldigt svårt på Jämtkraft arena, jag tror aldrig vi vunnit däruppe. Det blir en kul utmaning. Det känns som att vi blir lite bättre för varje match som går nu.