Stjärnan skadad – missar premiären

Här är premiärsmällen Uppsala Basket inte ville ha: Agnes Nordström missar öppningsmatchen i Svenska basketligan. ”Förmodligen är det överbelastningsbesvär”, säger stjärnan.

Agnes Nordström missar lördagens premärmatch mot Alvik.

Agnes Nordström missar lördagens premärmatch mot Alvik.

Foto: Mathias Rutegård/arkiv

Basket2019-09-27 12:05

Knäproblem har stoppat Agnes Nordström från de sista veckorna av försäsongen. Hon missade träningsmatchen mot Djurgården och mötet med Rig Luleå i Svenska cupen. Nu sätter knäet stopp även för spel i lördagens premiär mot Alvik.

– Jag har problem med mitt knä och kör behandling och rehab. Förmodligen är det överbelastningsbesvär, säger Agnes Nordström efter torsdagens träning i SEB Usif Arena.

Agnes Nordström ledde Uppsala Basket under den förra säsongen med sina 14,2 poäng, 6,4 returer och 5,1 assist i snitt per match. Hennes frånvaro på planen kommer att märkas. Hur länge hur blir borta är oklart.

– Jag har ont under knäet och det är klassiskt för en överansträngning. Rehab och behandling gäller för mig nu, sedan får vi utvärdera.

Mot Alvik vilar hon och troligen blir det inte spel heller i hemmapremiären mot Norrköping Dolphins nästa helg.

– Förmodligen inte, men vi får se.


Uppsala Basket kommer från en tung fjolårssäsong där de undvek jumboplatsen efter att ha vunnit de två måstematcherna mot Mark och är åter kraftigt nederlagstippade.

Utan Agnes Nordström och utan en spelklar import kan underdogstämpeln knappast bli kraftigare.

– Utgångsläget hade kunnat varit bättre än vad det är nu, men det är klart att alla är redo att lira. Det hade varit bra att ha alla på plats och alla spelredo.

Nya amerikanskan Jasmine Weatherspoon, som närmast hämtats in från Visby Ladies, har inte anslutit till laget och är tidigast aktuell för spel i hemmapremiär mot Norrköping Dolphins nästa helg.

Premiärmotståndarna Alvik å sin sida tippas kunna utmana toppen i ligan och har fått ett profilstarkt nyförvärv i veteranen Nina Baresso.

44-åringen gjorde sin första säsong i högstaligan redan 1992 och har sedan dess hunnit med att vinna tre SM-guld. Nina Baresso, som spelat i basketettan för Huddinge de senaste fyra åren, siktar på att slå den då 48-åriga Marie Söderbergs rekord från 2014 – som ligans äldsta spelare genom tiderna.

Agnes Nordström applåderar Nina Baressos comeback.

– Jag kommer ihåg när hon tog SM-guld med Solna. Jag var 14 år då och redan då var hon en veteran, säger Agnes Nordström, som själv fyller 31 senare i år.

– Hon är skön, hon har rätt inställning till att lira. Det är skön karaktär.

Matchdags

Alvik– Uppsala Basket

Svenska basketligan dam

Åkeshovshallen, 14.00 (lördag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!