Steineck tycker Sirius är på rätt väg

Sirius har släppt in mest mål i superligan. Trots 3-9 mot Falun senast tycker målvakten Tobias Steineck att laget är på rätt väg.

Siriusmålvakten Tobias Steineck hoppas trenden vänder mot Falun.

Siriusmålvakten Tobias Steineck hoppas trenden vänder mot Falun.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-15 20:56

– Det är klart vi inte är nöjda med vårt försvarsspel. Men det är lite nytt från förra året, och det tar lite tid att sätta det. Men det börjar klarna lite. Sedan tror jag det inte beror tekniskt sett på vårt själva försvarsspel att vi släppt in så mycket mål, utan att vi tagit så fruktansvärt dåliga beslut med mycket kontringsmål och dåliga beslut, och individuella misstag, säger Sirius målvakt Tobias Steineck.
Sirius ligger sist i ligan med tre inspelade poäng inför onsdagkvällens bortamatch mot Dalen i Umeå.
– Det känns ändå som att vi är på rätt väg. Matchen mot Falun senast var en mycket bättre match från vår sida. Både försvarsmässigt och viljemässigt. Det var ett steg i rätt riktning. Om det inte stämmer så säger man ofta att man får jobba lite hårdare. Alla gör alltid hundra procent, men det handlar mer om att försöka jobba rätt i varje situation. Då kommer det att släppa och jag hoppas att det gör mot Dalen, säger Tobias Steineck.
Siriusmålvakten ser fram emot Dalenmatchen.
– Det känns som en rolig bortamatch. Det är två lag som spelar ganska rolig och fartfylld innebandy. Vi har en ganska bra känsla med oss från Falunmatchen. Och vi vann dessutom de två sista matcherna mot Dalen förra säsongen. Jag tycker att vi har skapligt god koll på dem, säger Tobias Steineck.
Siriustränaren David Ahlmark meddelar att Sirius kommer till spel med komplett lag till matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!