Stängs av i tre matcher: Horribelt

Hampus Harlestams tackling borde inte ens ha renderat i en utvisning enligt Almtunatränaren. Nu har ändå forwarden stängts av i tre matcher av disciplinnämnden.

Hampus Harlestam stängs av från spel i tre matcher med Almtuna.

Hampus Harlestam stängs av från spel i tre matcher med Almtuna.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-11-19 16:14

Det var i slutet av matchen i fredags som Harlestam tacklade William Wikman i Västerås. Ais-forwarden fick lämna planen med game misconduct och efter matchen ändrades benämningen till match penalty. En anmälan skickades från domarhåll till disciplinnämnden, som under tisdagen meddelade att Harlestam, förutom den automatiska avstängningen av en match stängs av ytterligare två matcher. Han missar därmed samtliga tre matcher denna vecka.

Ais-tränaren Martin Gudmundsson är långtifrån nöjd. 

–  Det är ett horribelt beslut, säger han.

I anmälan står att läsa: "Harlestams axelkåpa träffar Williams haka. William är för tillfället i en försvarslös position och tacklingen bedöms som obehärskad". Det är linjedomaren Fredrik Bäckström som redogjort för uppgifterna.

– Tacklingen sker på en millisekund och hur kan man då vara säker på att den tar på hakan. Det är helt omöjligt att se. Träffar den (tacklingen) rätt på hakan ligger Wikman ned. I stället reser han sig upp och deltar i spelet. Vi tycker att det är axel mot axel, säger Gudmundsson.

Någon överklagan till Rin (Riksidrottsnämnden) kommer inte att göras av Almtuna även om de tycker att beslutet är fel. Fallet kommer inte hinnas med att prövas innan avstängningen är över.

Junioren Rickard Nilsson-Sahlin ersätter Harlestam i matchen mot Timrå på onsdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!