Spelade ur Almtuna – nu möts de igen

I våras möttes de i den mest dramatiska matchen på många år i Gränbyhallen. Nu ställs Almtuna mot Kristianstad igen – och förutsättningarna är annorlunda.

Stefan Lassen är tillbaka i Almtunas trupp efter att ha missat söndagens match mot Björklöven.

Stefan Lassen är tillbaka i Almtunas trupp efter att ha missat söndagens match mot Björklöven.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-23 06:00

Det var i kvalseriens sista omgång i april som Almtuna förlorade mot Kristianstad efter förlängning och åkte ur allsvenskan. En av de tyngsta förlusterna någonsin för Uppsalaklubben.

Sedan vet alla hur det gick. Pantern försvann och Almtuna fick en fribiljett in i Hockeyallsvenskan.

– Vi känner framförallt revanschlust. Vi har mer att visa Kristianstad, att vi är bättre än vad vi var i de matcherna i kvalserien, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Efter tre trepoängare på de fyra senaste matcherna är det ett Almtuna som åker till Skåne med betydligt bättre självförtroende än för bara någon vecka sedan.

– Vi har en trygghet i försvarsspelet, konstaterar Gudmundsson, som fick se sitt lag hålla nollan mot serieledande Björklöven tack´vare just försvarsspelet och framförallt Daniel Rosengrens spel i målet.

Almtuna åker till Kristianstad utan forwardsspelarna Hampus Harlestam och Mattias Granlund. Att den förstnämnde blir borta ett tag visste vi sedan tidigare, men det fanns vissa förhoppningar om att Granlund skulle kunna spela, men han känner fortfarande smärta när han "trycker till" i åkningen.

Däremot är backen Stefan Lassen tillbaka i truppen.

Succélånet från Modo, Tobias Åhström, är Almtunaspelare i ytterligare ett par veckor och verkar trivs väldigt bra med Tony Mårtensson och Tobias Liljendahl.

Matchdags

Kristianstad–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Kristianstads ishall 19.00

Karta: Kristianstad Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!