Smakstart för Storvreta

INNEBANDY. Storvreta vann öppningsmatchen i Europacupen mot Schweiziska Wiler-Ersigen med 5-4 mycket tack vare en femma med nästan enbart centrar. Som dessutom aldrig tidigare spelat match ihop.
– De tränade ihop i går för första gången och gjorde det fantastiskt bra nu, säger tränaren Jonas Pettersson.

5 oktober 2010 17:54

Premiärmatchen mot schweiziska Wiler-Ersigen var på förhand den klart tuffaste för Storvreta i gruppspelet. Den var inte bar tuff, den blev också en riktig nagelbitare. Storvreta hade ledningen med 4-2, men inom loppet av bara 3.21 i slutet av matchen både reducerade och kvitterade Wiler. Hannes Öhman replikerade dock med att göra 5-4 bara 21 sekunder efter kvitteringen och i vanlig ordning var det alltså förstafemman som avgjorde. Men den stora insatsen i den här matchen stod Uppsalalagets andrafemma för. Den nykomponerade Centerfemman. Måndagens träning var enligt tränare Pettersson den första ihop för Peter Svensson, Staffan Jacobson, Joel Kanebjörk, Fredrik Holtz och Niklas Winroth.

Och vilken debutmatch tillsammans de gjorde. Kanebjörk satte 2-1 på ett oväntat långskott, Fredrik Holtz snodde bollen av en motståndarback, tryckte sig in på mål och lättade bollen över målvakten fram till 3-2 och Peter Svensson klippte distinkt upp 4-2 i nättaket.

Det var en minsta sagt nöjd trio målskyttar som UNT träffade efter matchen.
Kanebjörk:
- Vi behöver sprida ut målskyttet.
Holtz:
- Jätteroligt och skönt att vi fick göra tre mål.
Svensson:
- Det var dags att vi klev fram.

Kanebjörk är van med centerrollen. Winroth likaså. De fick dela på jobbet i den här matchen. Svensson har spelat center fram till den här säsongen då det saknades folk på backplats och Jacobson har under de senaste åren gjort enstaka inhopp på centerpositionen när det har behövts. Bara vänsterforward Holtz alltså som inte är van med den rollen.
- Och vi ska nog inte ha honom där heller, säger Svensson och skrattar.
Men när Holtz senare får frågan om sin centerrutin säger han:
- I unga år spelade jag center. Från att jag började till jag var 13-14 år, säger Holtz.
Fattades väl bara det.

Med den tuffaste uppgiften avklarad ligger nu vägen öppen för Storvreta att bli gruppvinnare. Onsagens motståndare, estniska Augur, som förlorade mot tjeckiska Vitkovice med 8-3 i sin första match ska definitivt inte vara något problem för de svenska mästarna.

Europacupen

Wiler-Ersigen-Storvreta 4-5
(1-0, 1-3, 2-2)

Målen: 1-0 Simon Bichsel, 1–1 Mika Kohonen, 1-2 Joel Kanebjörk, 2-2 Dave Wittwer, 2-3 Fredrik Holtz, 2-4 Peter Svensson, 3-4 Dave Wittwer, 4-4 Christoph Hofbauer, 4-5 Hannes Öhman.
Skott: 13-21.
Utv.min: 2-4.
Publik: 612.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!