Sirius mittfältare, som i somras lånades ut till norska Nybergsund, har åkt på en ny hjärnskakning och nu blev det en hjärnskakning för mycket.

I samråd med Sirius lagläkare Jakob Johansson kom han fram till att det nu är dags att avsluta fotbollskarriären, för att inte riskera sin långvariga hälsa, skriver Sirius på klubbens hemsida.

– I och med att jag haft så många hjärnskakningar tog jag kontakt med Jakob och var lite orolig, och han sa att det bästa för mig vore att sluta spela fotboll. Det var såklart tufft, men det kändes som det enda rätta. Jag har hunnit smälta det lite nu och även om det är tufft känns det som ett klokt beslut, säger Oscar Kindlund till Sirius hemsida.

Sirius lagläkare Jakob Johansson:

– Oscar har haft ett flertal hjärnskakningar på relativt kort tid, och sammanlagt runt tio. Det vi sett är att det krävts mindre och mindre våld mot huvudet, och det är ganska typiskt att det blir så. Mindre smällar ger mer symtom. Hjärnskakningar kan leda till långvariga och bestående problem, och någonstans går en gräns. Oscar har nått den gränsen och jag stöttar hans beslut till fullo, säger Jakob Johansson.

Oscar Kindlund debuterade i Sirius a-lag redan som 15-åring 2012. Efter tre år IFK Göteborgs akademi återvände han till Uppsala och Sirius sommaren 2016. Efter sammanalagt 20 matcher i superettan och allsvenskan har Kindlund nu gjort sitt på planen.

Nu börjar i stället livet utanför planen.

– Jag kommer att jobba mer i Gottsundaskolan där jag jobbat förut, och sedan håller jag på med en del andra grejer också inom fotbollen som inte är klara ännu. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som människa, säger Oscar Kindlund till Sirius hemsida.