Det var för lite mer än två veckor sedan som det blev officiellt att Kim Skoglund inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt med Sirius efter tolv a-lagssäsonger i klubben.

– Nu har jag lagt det här bakom mig. Det känns bara dumt att prata om det nu. Alla vet vad som har hänt och jag vill inte lägga mer tid på det. Jag har lagt korten på bordet och alla vet om vad som har hänt. Jag vill inte älta det mer nu, säger Skoglund.

I stället kommer karriären att fortsätta någon annanstans för 30-åringen.

– Jag vill fortsätta spela fotboll, och det har varit några klubbar som har ringt och hört av sig. Jag kollar runt lite själv också, med hjälp av min agent, fortsätter mittfältaren som alltså har skaffat sig en juridisk rådgivare efter det tråkiga avslutet med Sirius.

Vad är det för klubbar som har hört av sig?

– Av respekt för dem så vill jag inte gå in på det, men det är en del som är intressanta och en del som kanske inte faller mig i smaken. Vi får se vad det blir. Jag vill lägga ut allt på bordet och sedan får man se vad som passar en bäst.

När vill du ha klart med en ny klubb?

– Jag känner igen stress nu. Jag vill vänta och se och att det dyker upp något bra och som jag känner är rätt. De flesta lag har ändå träningsledigt nu, så jag känner ingen stress. Jag vill kanske helst göra klart något nu i december, men vi får se.

Vad är rätt klubb för dig?

– Det är väl att man får ett bra intryck av klubben och av tränaren. Och att de tror på en. Men även att det kanske är ett lag som spelar en viss typ av fotboll, eller som står för något bra och har ett driv att utvecklas och bli bättre. Så kanske ingen klubb som harvar i botten och inte har några visioner och mål. Utan man vill ju vara i en klubb som vill något, som vill uppåt och utvecklas.

Är det allsvenskan och superettan som är aktuellt?

– Ja, det är det jag kollar på just nu. Sedan om det skulle dyka någonting i Danmark, Norge eller utomlands så får vi ta det då.

Du är beredd att flytta från Uppsala?

– Ja, det är klart att jag är det. Jag har ett jobb som jag jobbar på nu, men annars har jag ingenting som binder mig hit.

Just nu kör Kim Skoglund egen träning med Johan Andersson och Niklas Busch Thor och jobbar på ett klockföretag.

– Vi har ett eget upplägg. Det blir allt möjligt som vi kör, säger Kim Skoglund.