Sjukdomar gäckar Almtuna och många spelare fick stanna hemma från bortamatchen. Och det var inte vilka spelare som helst som saknades heller. Förstemålvakten Jonas Johansson var en, mål- och poängkungen Ludwig Blomstrand en annan, näst bäste poänggöraren Sebastian Hartmann en tredje. Lägg därtill William Quist, Eric Santesson och Sebastian Selin. Det blev till att bland annat plocka upp egna 17-åringen Kristian Rökås Marthinsen från J20-laget. Det blev succé för den sistnämnde som blev målskytt alltså direkt i debuten.

Men det var den nykomponerade förstakedjan som blev tungan på vågen. Emil Larsson tillsammans med Daniel Ljunggren och Linus Sandin stod för fem av sex fullträffar.

– Den kedjan var fantastiskt bra. De såg lugna och fina ut med pucken. Och i bland blir det så med lite folk borta att man får sätta ihop något nytt och så klickar det, säger tränaren Marcus Ragnarsson och fortsätter:

– Vi pratade innan om att skadeskjutna djur är som farligast. Och i dag var vi lite "skadeskjutna".

Linus Sandin klippte in 1–0 till Uppsalalaget redan efter 16 sekunder. Men i målprotokollet efter matchen stod det Emil Larsson som målskytt.

– Det var Sandins, klargör Larsson som i sitt andra byte bjöd på en egen dribblingsshow fram till 2–0.

Men han var inte färdig där. Det skulle komma mycket mera. Däremellan gjorde hemmalaget en hel del mål de också. Almtuna har tagit för vana att vara inblandade i målrika förstaperioder och denna match var inget undantag. Två powerplay-mål hjälpte SSK att nå 3–3 till första paus. Försvars- och målvaktsspelen var långtifrån de bästa som skådats.

– Ibland blir vi lite stirriga i egen zon. Det var vi inte i början av säsongen, säger Ragnarsson.

Men varför klaga för mycket när det blev seger.

4–4 efter två perioder blev raskt 5–4 till Almtuna – blott 24 sekunder – i tredje. Målskytt: Emil Larsson. Han fullbordade sitt målfyrverkeri genom att från nära håll stöta in 6–4 med drygt fyra minuter kvar.

– Det är första gången jag gör hattrick i allsvenskan så det var jäkligt kul. Jag kände mig pigg i tredje och var det någon match jag skulle göra det så var det i den här.

Larsson hostar lite under intervjun med UNT, Är han näste att bli smittad?

– Det är ju många i laget som känt sig krassliga men jag tycker att jag känt mig fräsch. Men det är mycket handsprit nu, säger tremålsskytten som även noterades för en assistpoäng.