Självkritik i Storvreta trots ny trepoängare

Trots segern mot Jönköping (5–4) så var det en hel självkritiska röster i Storvreta. "Jag är nöjd med poängen, men prestationen – nej, inte så bra."

Alexander Rudd med en patenterad fint (?) i matchen mot Jönköping. Rudd blev målskytt när Storvreta vann med 5-4.

Innebandy2019-10-12 17:52

Det var Storvreta som var det drivande laget och som skapade de klart bästa chanserna och som delar av matchen kontrollerade spelet.

Men denna analys delas inte helt av assisterande tränaren Kristofer Widlundh:

– De första fyra, fem minuterna var vi påkopplade, men sedan vaggades vi in i Jönköpings halvslöa tempo och då spelade vi inte bra, säger han.

Jönköping hade 2–0 efter den första perioden, men det var egentligen inte frukten av något spelövertag. Det var i stället Storvreta som bjöd på målen.

Målvakten Viktor Klintsten kom inte spel på grund av skadekänning ("ställdes över för säkerhetsskull") och det gjorde att Jacob Petersson fick göra seriedebut – och två av målen var riktiga tavlor. Sedan spelade han upp sig och gjorde flera kvalificerade räddningar,

Det var i den andra perioden som matchen avgjordes. 5–1 till Storvreta.

– Vi var ändå tålmodiga, men det finns en del att jobba på, säger Widlundh.

Valdemar Ahlroth blev skadad. En stukad fot. Efteråt var det ändå försiktig optimism i Storvretalägret när det gällde statusen på "Valle."

Matchfakta

Jönköping–Storvreta 4–5

(2–0, 1–5, 1–0)

Målen: 1–0 (13.40) Simon Karlsson, 2–0 (18.17) Martin Glimberg, 2–1 (23.11) Alexander Rudd, 3–1 (23.30) Hannes Blomkvist, 3–2 (26.01) Albin Sjögren, 3–3 (27.15) Valdemar Ahlroth, 3–4 (33.39) Victor Andersson, 3–5 (37.15) Michael Jansson, 4–5 (48.50) Hannes Blomkvist.