Tapper har gjort 66 mål och 38 assist på 26 matcher i P16-laget och skriver nu på ett a-lagskontrakt med Sirius.

– Det känns så klart fantastiskt, det har varit en dröm att få vara med i a-laget sen åren på bandykul, säger Arvid Tapper i ett pressmeddelande från Sirius Bandy.

Det är inte så ofta som så unga spelare får chansen i seniorsammanhang, men tränaren Esa Määttä ville se Tapper i träning med a-laget.

– Arvid är en lovande spelare. Han har tränat med oss ett tiotal gånger under de senaste två månaderna och han har klarat det bra. Han har verkligen visat sin kapacitet och vilja att bli en riktigt bra bandyspelare, säger Määttä.

Andreas Lindström (numera Eskhult) var också väldigt ung när han gjorde sina första matcher i Sirius seniorlag. För Arvid Tapper är det förstås jättekul att få känna på seniorbandy.

– Jag känner att det här är den bästa miljön för mig att utvecklas i samtidigt som folk i och runt klubben varit så himla schyssta och att jag fått chansen. Det blir även en mycket bra helhetslösning med Olle (Gabrielsson) och Teemu (Määttä) på bandygymnasiet och med Esa (Määttä) i a-laget, säger han.

När Tapper tar sina första seniorskär i en match är oklart.

Pappa Mattias Tapper och farfar Stig Tapper har också spelat bandy. Stig var den som var mest framgångsrik av dem, även i fotbollsammanhang.