Efter tester på Bosön åker det svenska landslaget under fredagen till Finland för ett prestigemöte i Finnkampen. Sirius bidrag i landslagstruppen, Klara Molin, börjar bli rejält varm i landslagskläderna. I de tidigare matcherna i blågult har hon mest spelat i de bakre regionerna, precis som i Sirius, och så tror hon att det blir nu i Borgå med.

– Jag vet inte än men jag tror att jag blir libero, eller kanske mittfältare, säger hon dagarna före landslagssamlingen.

Men det är i blågult. I blåsvart har nye tränaren Niklas Johansson helt andra tankar om hur han vill använda Molin framöver. Offensiva tankar.

– Det har varit så. Jag var forward i de första matcherna och så har jag varit center i de två senaste, berättar Molin om säsongsinledningen.

– Det är Niklas som har velat testa det och då är man öppen för det.

Vad är största omställningen för dig?

– Det offensiva. Att få ha boll högre upp i planen och att få röra sig mer, säger 20-åringen.

Till innebandy.se säger Johansson följande om Molins positionsbyte:

– Hon har både farten och styrkan för att klara det utmärkt. Så Klara kommer definitivt även hålla landslagsklass som forward. Därför blir det extra roligt att följa hennes utveckling under kommande säsong.

Hur bra Sirius, som nådde kvartsfinal i våras, blir kommande säsong är svårt att säga ännu när det bara har spelats ett antal träningsmatcher men Molin låter positiv när hon pratar om det nya lagbygget. En handfull nyförvärv håller på att skolas in.

– Jag tycker att det ser bra ut. De nya kommer kunna bidra både offensivt och defensivt. Sedan har vi Niklas som ny tränare också och det känns jättebra. Vi har börjat sätta försvarsspelet och ska gå över lite på anfallsspelet.