30 januari-1 februari VM-kvalar Sveriges damlandslag i Gdansk, Polen. Där ställs Sverige mot Norge, Danmark och Frankrike och i den trupp på 20 spelare som är uttagen återfinns Sirius Klara Molin.

– Det är såklart superkul. Något rätt måste man ju göra, säger Klara Molin om uttagningen.

I Sirius har Klara Molin alternerat mellan att vara back och forward. I landslaget är hon uttagen som back. Punkt slut.

– Jag vill helst vara back och har också varit det de senaste matcherna i Sirius. Jag har flyttats runt lite grann i år, så får se vart man hamnar till slut, men jag är helst back.

Sverige är regerande världsmästare i innebandy och siktar i december 2019 på sitt sjunde raka guld när VM spelas i Schweiz. Att det blågula landslaget ska behöva VM-kvala är förstås onödigt – sportsligt sett.

– Det är mest för sportens skull att man kan åka runt i olika länder och visa hur man ska sela en bra innebandy och inspirera andra länder att utvecklas. Det handlar om att sprida sporten. Spelmässigt blir det inte så bra innebandy för oss, men vi passar på att åka ned och träna och få ihop gruppen, säger Klara Molin.

Sirius å sin sida spelar inte nästa match i superligan förrän den 12 januari (Kais Mora på hemmaplan) och är just nu på nedflyttningsplats i tabellen.

– Vi ändrade lite försvarspel inför förra matchen och det föll väl ut tycker jag. Försvaret är ganska bra, men vi gör ju inte mål. Vi måste ha mer fokus på avsluten på träningarna och förhoppningsvis tränar vi mycket avlut och matchspel den kommande tiden, säger Klara Molin.

Mästarna Iksu har sju spelare i VM-kvaltruppen, däribland tidigare Uppsalaspelaren Amanda Delgado Johansson.